سیب زمینی که در اصل اهل آند و شیلی بود، در قرن نوزدهم در فرانسه ظاهر شد و به سرعت به سبزی مورد علاقه فرانسوی ها تبدیل شد.
سیب زمینی درجه یک در برخی از کشورها، این نشان دهنده اساس رژیم غذایی است.
سرشار از کربوهیدرات است که از نظر تغذیه ای آن را در دسته غذاهای نشاسته ای قرار می دهد.
می توان آن را به روش های مختلفی طبخ کرد و تنوع بسیار زیاد انواع آن، تنوع پخت و طعم را ممکن می سازد.
ویژگی های سیب زمینی:
سرشار از فیبر؛
منبع آنتی اکسیدان؛
منبع ویتامین های گروه B؛
منبع پتاسیم؛
منبع منگنز
مزایای تغذیه ای قابل توجهی سیب زمینی را مشخص می کند.
منبع آنتی اکسیدان
سیب زمینی حاوی اسیدهای فنولیک (کلروژنیک اسید)، فلاونوئیدها (کاتچین) و همچنین ویتامین C است.
این ترکیبات آنتی اکسیدانی از سلول های بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
سرشار از نشاسته بنابراین انرژی سیب زمینی حاوی نشاسته است که یک کربوهیدرات پیچیده است.
کسری از این نشاسته نشاسته مقاوم است. مانند فیبر غذایی، نشاسته مقاوم توسط آنزیم های روده انسان هضم نمی شود و توسط روده کوچک جذب نمی شود.
برخی از محققان معتقدند که نشاسته مقاوم ممکن است به کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک کند.
با این حال، نتایج متناقض بهدستآمده در حیوانات نمیتواند نتیجهگیری شود که نشاسته مقاوم در برابر تشکیل تومورها در روده بزرگ اثر محافظتی دارد.
نشاسته مقاوم همچنین اثرات مفیدی بر چربی خون خواهد داشت.
سیب زمینی منبع جالبی از فیبر است.
بنابراین، یک سیب زمینی پخته حدود 10 درصد از فیبر مصرفی روزانه توصیه شده برای بزرگسالان 19 تا 50 ساله را تامین می کند.
فیبرهای غذایی که فقط در گیاهان یافت می شوند شامل مجموعه ای از مواد هستند که توسط بدن هضم نمی شوند.
رژیم غذایی سرشار از فیبر علاوه بر پیشگیری از یبوست و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می تواند به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و همچنین کنترل دیابت نوع 2 و اشتها کمک کند.